13 Ekim 2008 Pazartesi

Quantum of Solace / Another Way To Die


James Bond filmleri eskiden beri ilgimi çekmez. Bence bütün ajan filmlerinin konuları yaklaşık olarak birbirine benziyor.

Bond filmlerinin gişede başarı yakalamasının sırrı: yakışıklı ve zeki ajan tipini filmin merkezine oturtup, basit bir konuyu sansasyonel güzellikteki kadınlar ve son model otomobillerle servis etmesinde yatıyor.

Bunca sıkıcılığına rağmen Bond filmlerini çekilir kılan tek şey, filmlerin soundtrackinde yer alan bazı şarkılar.Eğer biraz hafızanızı zorlarsanız aynı şeyi sizde göreceksiniz. Birkaç yıl önce izlediğiniz bir JamesBond filmini hatırlamaya çalıştığınızda, aklınızda filmle ilgili kalan tek şeyin filmin soundtrackinde yer alan bir şarkı olduğunu farkedeceksiniz.

Quantum of Solace için de böyle bir pazarlama taktiği uygulayan yapımcılar, son Bond filmini White Stripes'tan Jack White ile Alicia Keys'in beraber kaydettiği Another Way To Die adlı parçayla izleyicilere sunuyorlar.

Şarkıyı defalarca dinlememe rağmen halen niye kaydedildiğini anlayabilmiş değilim. Böyle bir ortak çalışma yerine her iki müzisyene de ayrı ayrı parçalar hazırlatsalar daha nitelikli şarkılar ortaya çıkacağından eminim.

Klibi aşağıda sizlere sunuyorum ve takdiri sizlere bırakıyorum.




2 yorum:

La Loba dedi ki...

Oldum olası sevemedim James Bond filmlerini ben. Yakışıklı ajan, güzel kadınlar, uçan kaçan arabalar, bir tuhaf dünya. Çekilmez efendim :)

lullaby dedi ki...

klibi de klibin içindekileri de eleştiresim geldi tabi haliyle izleyince :)
daha başlarken, alicia hanım gereksiz bir sallanma içerisinde.sesinin kıvraklığı ok de,yürüyüşü neden bu kadar sallanıyor anlamadım :S

giriş zaten falso yani,
gel gelelim devamına,erkek solistimiz güzel ,gerek tarz gerek saç gerek duruş, en azından müzikle aynı çizgi,yanlız hatun biraz ters bu ortama sanki,tek tek dinlesek on numara derim ikisine de,ancak yanyana bi garip olmuşşş

müzikalite enstrümantal olarak hadi neyse hatta iyi( bazı piyano girişleri dışında )
ancak bir kısım var ki, oooo diye birlikte söyledikleri ve seslerinin tamamen birbiriyle örtüşmesi gereken;
korkunnnç :S
ilkokul müsameresi gibi .
j. bond soundtrack i daha iyi olmalı evet !
klibi de daha can alıcı olabilir